Video SUA au interzis convoaielor diplomatice să părăsească Zona Verde

Statele Unite au interzis diplomaţilor şi civililor să părăsească Zona Verde securizată din centrul Bagdadului, în urma unui incident armat în care a fost implicată compania privată de securitate Blackwater şi care face obiectul unei anchete, a declarat marţi un oficial american, citat de Reuters.

1 afișare

Statele Unite şi Irakul intenţionează să demareze o anchetă comună referitoare la incidentul petrecut duminică şi soldat cu moartea a 11 civili, au declarat oficialii americani.

Ambasada americană de la Bagdad a anunţat că gărzile de corp ale companiei private de securitate Blackwater au reacţionat la un atentat cu maşină-capcană, comis în apropierea convoiului pe care îl protejau. Potrivit martorilor, angajaţii companiei americane au deschis focul la întâmplare, după ce mai multe obuze de mortieră au căzut în apropierea convoiului.

Zona Verde adăposteşte ambasada americană, precum şi sediile mai multor ministere irakiene.

Potrivit unui oficial american, decizia de a suspenda plecarea convoaielor civile din zonă vizează evaluarea procedurilor de securitate, în urma incidentului în care a fost implicată compania Blackwater.

Oficialul a precizat că restricţia vizează doar convoaiele civile care transportă diplomaţi şi alţi oficiali americani.

Incidentul petrecut duminică a revoltat opinia publică irakiană, majoritatea considerând că agenţii de securitate privaţi americani acţionează fără riscul de a fi pedepsiţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici