SUA avertizează că succesorul generalului Qassem Soleimani riscă să aibă aceeaşi soartă

Esmail Ghaani, succesorul generalului iranian Qassem Soleimani la conducerea Forţei Quds, riscă să aibă aceeaşi soartă dacă organizează operaţiuni antiamericane, a avertizat joi Brian Hook, emisarul special american pentru Iran, informează cotidianul Asharq al-Awsat.

2810 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează că succesorul generalului Qassem Soleimani riscă să aibă aceeaşi soartă

Sursa FOTO: Profimedia Images

Întrebat despre numirea lui Esmail Ghaani în funcţia de comandant al Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei, Brian Hook a declarat: "Dacă urmează acelaşi drum de ucidere a americanilor, va avea aceeaşi soartă, deoarece preşedintele a spus clar de mulţi ani că orice atac împotriva personalului militar american sau intereselor americane din regiune va fi urmat de un răspuns decisiv, iar preşedintele a demonstrat acest lucru pe 2 ianuarie".

"Aceasta nu este o nouă ameninţare. Preşedintele a spus permanent că va acţiona decisiv pentru apărarea intereselor americane. Şi cred că regimul iranian înţelege acum că nu poate ataca America aşa cum vrea şi să scape de acest lucru fără urmări. Deci, vom trage la răspundere aceste regim pentru orice atac asupra americanilor ori asupra intereselor americane din regiune", a precizat Brian Hook.

Donald Trump a argumentat iniţial că generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, pregătea atacuri asupra unor misiuni diplomatice americane. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că nu existau indicii specifice că liderul militar iranian pregătea atentate.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici