SUA avertizează: Rusia plănuieşte noi atacuri asupra infrastructurii civile din Ucraina

Rusia plănuieşte noi atacuri asupra infrastructurii civile înainte de ziua independenţei, avertizează SUA, potrivit Sky News.

1522 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează: Rusia plănuieşte noi atacuri asupra infrastructurii civile din Ucraina

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână care comemorează independenţa faţă de regimul sovietic. Decizia a fost însuşită şi de alte regiuni.

Un oficial american din domeniul informaţiilor a avertizat că Rusia plănuieşte să lanseze în curând noi atacuri împotriva infrastructurii civile şi a facilităţilor guvernamentale din Ucraina.

„Având în vedere istoricul Rusiei în Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care atacurile ruseşti o reprezintă pentru civili şi infrastructura civilă”, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână, chiar dacă este sărbătorită independenţa faţă de regimul sovietic.

Şi alte regiuni au restricţionat, de asemenea, adunările publice, inclusiv Harkov, unde primarul Ihor Terejov a anunţat o prelungire a restricţiilor pe timpul nopţii între orele 16.00 şi 7.00 până joi.

În portul Mykolaiv, în apropierea teritoriului deţinut de Rusia la sud, guvernatorul regional Vitaliy Kim a declarat că autorităţile au pregătit un ordin de precauţie pentru ca locuitorii să lucreze de acasă marţi şi miercuri şi a îndemnat oamenii să nu se adune în grupuri mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
război,
ucraina,
rusia,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici