SUA cer arestarea fiului lui Muammar Gaddafi, care candidează la prezidenţiale în Libia

  • Ambasadorul SUA pentru Afaceri Politice Speciale la ONU cere Guvernului Uniunii Naţionale din Libia să îl aresteze şi să îl predea pe fiul lui Muammar Gaddafi.
  • Said al-Islam Gaddafi este candidat la preşedinţia Libiei şi, în acelaşi timp, are un mandate pentru acuzaţii de crime de război şi crime împotriva umanităţii.
  • Jeffrey DeLaurentis a mai transmis că foştii înalţi oficiali ai regimului Gaddafi trebuie să se supună legii.Jeffrey DeLaurentis a mai transmis că foştii înalţi oficiali ai regimului Gaddafi trebuie să se supună legii.
3556 afișări
Imaginea articolului SUA cer arestarea fiului lui Muammar Gaddafi, care candidează la prezidenţiale în Libia
Ambasadorul SUA pentru afaceri politice speciale la ONU, Jeffrey DeLaurentis, a făcut apel la Guvernul Uniunii Naţionale din Libia să îi aresteze şi să îi predea pe Abdullah Senussi, Saif al-Islam Gaddafi şi pe toţi cei căutaţi de Curtea Penală Internaţională, în timpul unei şedinţe de informare a Consiliului de Securitate susţinută marţi de procurorul Curţii Penale Internaţionale, Karim Khan.
 
Jeffrey DeLaurentis a declarat, conform unui site local: „Foştii înalţi oficiali ai regimului Gaddafi, cum ar fi Abdullah al-Senussi şi Saif al-Islam Gaddafi trebuie să se supună legii. Fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi, are un mandat de arestare emis de CPI pentru acuzaţii de crime de război şi crime împotriva umanităţii. Autorilor de încălcări grave ale drepturilor omului, crime de război şi crime împotriva umanităţii nu trebuie să li se permită să continue să provoace violenţă şi tulburări. Facem apel la Guvernul de unitate naţională să ia toate măsurile posibile pentru a asigura arestarea şi predarea celor căutaţi de CPI."
 
El a adăugat: „Dorim să ne exprimăm îngrijorarea, aşa cum s-a raportat în Raportul final al Consiliului de Securitate al ONU al Grupului de experţi privind Sudanul, că Abdallah Banda, un fost comandant proeminent al JEM Darfuri, care face obiectul unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională, şi-a lansat propriul grup rebel şi a primit finanţare şi materiale militare de la Armata Naţională Libiană în schimbul sprijinului."
 
DeLaurentis a mai spus că „activitatea CPI în Libia este un element critic al angajamentelor noastre comune în ceea ce priveşte responsabilitatea, pacea şi securitatea. Pentru a atinge aceste obiective în Libia, mecanismele adecvate, inclusiv instanţele internaţionale, hibride şi naţionale, trebuie să dea rezultate pentru victimele atrocităţilor. Vom continua să sprijinim investigaţiile şi contribuţiile Curţii, care sperăm că vor contribui la aducerea unei adevărate justiţii pentru poporul libian.”
 
Ambasadorul SUA a salutat raportul Misiunii independente de anchetă privind Libia, FFM, publicat la 1 octombrie, în care au fost intervievate peste 150 de persoane şi au fost analizate sute de documente legate de încălcările şi abuzurile din Tripoli, Ganfouda şi sudul Libiei.
 
 DeLaurentis a reafirmat, de asemenea, apelul SUA ca „toţi actorii din Libia să se angajeze să se asigure că alegerile libere şi corecte vor avea loc aşa cum au fost programate". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici