SUA confirmă un al doilea caz de contaminare cu coronavirsul MERS

Autorităţile sanitare americane au anunţat luni un al doilea caz de contaminare cu coronavirusul MERS (sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu) în Statele Unite, în urma unei călătorii în Arabia Saudită.

206 afișări
Imaginea articolului SUA confirmă un al doilea caz de contaminare cu coronavirsul MERS

SUA confirmă un al doilea caz de contaminare cu coronavirsul MERS (Imagine: Shutterstock)

Pacientul este spitalizat din 8 mai într-un spital din Orlando, Florida, iar starea sa "este satisfăcătoare", a anunţat Anne Schuchat, directorul Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Ea a adăugat că pacientul s-a simţit rău în avionul cu care revenea din Arabia Saudită spre Londra.

Din precauţie, CDC încearcă să ia legătura cu cei 500 de pasageri care au călătorit în aceleaşi avioane cu persoane infectată, pentru a stabilit dacă vreunul prezintă simptomele, subliniind însă că este puţin probabil ca boala să se fi transmis în timpul călătoriei.

Reprezentanţii CDC au reamintit că virsul MERS se transmite cu dificultate de la o persoană la alta.

Statele Unite au anunţat la 2 mai primul caz de contaminare cu MERS, un bărbat care s-a îmbolnăvit la întoarcea din Arabia Saudită. Spitalizat în Indiana, el a fost vindecat şi a fost externat la 10 mai.

Pe de altă parte, Iordania a anunţat luni cel de-al cincilea deces provocat de coronavirsul MERS. Cea mai afectată ţară este Arabia Saudită, cu 142 de decese şi 483 de cazuri de infecţie, de la apariţia acestei boli, în septembrie 2012.

Potrivit CDC, la nivel mondial, cel mai recent bilanţ arată 538 de cazuri de infecţie, dintre care 145 de decese, cel mai mare număr în Arbia Saudită, cea mai afectată ţară.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a convocat pentru marţi o reuniune de urgenţă pe această temă. "Creşterea numărului de cazuri în numeroase ţări ridică semne de întrebare", a declarat vineri un purtător de cuvânt al OMS.

Cel puţin 17 decese provocate de coronavirsul MERS au fost semnalate începând de vineri, majoritatea în Arabia Saudită.

Orginile coronavirusului MERS rămân necunoscute. El este similar virusului care provoacă Sindromul de detresă respiratorie acută (SDRA), care a provocat moartea a sute de persoane în China în 2002 şi 2003.

Pentru moment nu există niciun vaccin antiviral împotriva MERS, o infecţie acută a căilor respiratorii cu o rată a mortalităţii ce depăşeşte 40 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici