SUA continuă discuţiile cu Kîrgîzstanul pe tema statutului bazei americane

Statele Unite au afirmat miercuri că vor continua să discute cu Executivul Kîrgîzstanului despre statutul unei baze aeriene americane din această fostă republică sovietică din Asia Centrală, în pofida anunţului unui purtător de cuvânt guvernamental privind închiderea sa.

13 afișări
Imaginea articolului SUA continuă discuţiile cu Kîrgîzstanul pe tema statutului bazei americane

SUA continuă discuţiile cu Kîrgîzstanul pe tema statutului bazei americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am primit nici o notificare oficială din partea autorităţilor kîrgîze asupra unei decizii de închidere a bazei", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Wood. "Dar aşa cum spuneam, purtăm discuţii cu Guvernul kîrgîz şi vom continua", a adăugat el.

Întrebat asupra unei eventuale alternative la această bază, purtătorul de cuvânt a recunoscut că Statele Unite vor "lua în considerare" alte soluţii. "Dar pentru moment, purtăm negocieri cu autorităţile kîrgîze pentru a discuta despre acesată problemă a bazei", a adăugat el.

Guvernul kîrgîz a aprobat un proiect de lege "pentru a denunţa acordul cu Statele Unite asupra prezenţei bazei americane în Kîrgîzstan", a declarat purtătorul de cuvânt, Marat Kidiraliev.

Situată în apropiere de aeroportul Manas din Bişkek, în această bază americană se află 1.200 de militari. Ea serveşte de la sfârşitul anului 2001 drept platformă de susţinere logistică pentru trupele coaliţiei internaţionale detaşate în Afganistan.

Citeşte şi:

Guvernul kîrgîz închide baza americană de la Manas

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici