SUA îndeamnă Turcia să înceteze operaţiunile de exploatare în apele teritoriale ale Ciprului

Departamentul de Stat al Statelor Unite a îndemnat marţi autorităţile din Turcia să oprească operaţiunile de exploatare din apele teritoriale ale Ciprului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

562 afișări
Imaginea articolului SUA îndeamnă Turcia să înceteze operaţiunile de exploatare în apele teritoriale ale Ciprului

SUA îndeamnă Turcia să înceteze operaţiunile de exploatare în apele teritoriale ale Ciprului

"Aceste măsuri provoacă tensiune în regiune. Le cerem autorităţilor turce să înceteze imediat aceste operaţiuni şi încurajăm toate părţile implicate să se evite escaladarea tensiunilor şi acţiunile care ar putea duce la acest lucru în regiune", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

A doua navă turcească care intenţionează să înceapă extracţia de petrol şi gaze naturale din Marea Mediterană, a ajuns luni în apropiere de coasta Ciprului, generând proteste aprinse din partea autorităţilor de la Nicosia.

 

Taguri:
sua,
turcia,
cipru

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici