SUA nu deţin dovezi privind implicarea separatiştilor în prăbuşirea zborului MH17, acuză Moscova

Statele Unite nu au prezentat nicio dovadă privind implicarea separatiştilor în prăbuşirea zborului MH17 în estul Ucrainei, a acuzat, joi, adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov.

251 afișări
Imaginea articolului SUA nu deţin dovezi privind implicarea separatiştilor în prăbuşirea zborului MH17, acuză Moscova

SUA nu deţin dovezi privind implicarea separatiştilor în prăbuşirea zborului MH17, acuză Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a spus că informaţii ale serviciilor secrete americane şi fotografii din satelit confirmă că racheta a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatişti. Întrebare: unde sunt aceste dovezi?", a afirmat viceministrul Anatoli Antonov, într-o declaraţie la postul de televiziune Rossia 24.

Responsabili din serviciile secrete americane au afirmat, marţi, sub acoperirea anonimatului, că zborul MH17 a fost cel mai probabil doborât "din greşeală" de rebeli proruşi prost antrenaţi.

"Observăm că unii oficiali din Statele Unite fac declaraţii, în secret, sub acoperirea anonimatului, la cererea Departamentului de Stat, pentru a arăta vinovăţia separatiştilor şi participarea Rusiei" în prăbuşirea zborului MH17, a acuzat oficialul rus.

"Am transmis, la rândul meu, o serie de întrebări ucrainenilor, dar nu am primit un răspuns nici din partea Kievului şi nici din partea altor guverne", a mai afirmat adjunctul ministrului rus al Apărării.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, cel mai probabil doborât de o rachetă. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului, printre care 193 de olandezi, şi-au pierdut viaţa în această catastrofă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici