SUA nu intenţionează să doboare racheta pe care o va lansa Coreea de Nord

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a declarat că lansarea unei rachete nord-coreene este iminentă, dar a precizat că Statele Unite nu intenţionează să doboare proiectilul.

8 afișări
Imaginea articolului SUA nu intenţionează să doboare racheta pe care o va lansa Coreea de Nord

SUA nu intenţionează să doboare racheta pe care o va lansa Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că, dacă racheta se va îndrepta spre Hawaii sau va părea că se îndreaptă spre Hawaii, putem lua în considerare ceva, dar nu cred că ne pregătim să facem aşa ceva imediat", a afirmat Gates, într-un interviu difuzat de canalul de televiziune Fox.

Declaraţia sa pare să o contrazică pe cea a amiralului Timothy Keating, comandantul forţelor din zona Pacificului, care declarase că armata americană este pregătită să doboare o rachetă nord-coreeană dacă va primi un ordin în acest sens.

Coreea de Nord a anunţat că intenţionează să lanseze un satelit de telecomunicaţii, între 4 şi 8 aprilie, iar prima treaptă a lansatorului urmează să cadă în Marea Japoniei, nu departe de prefectura Akita, în timp ce a doua va cădea în Oceanul Pacific, între Japonia şi Hawaii.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud bănuiesc însă că regimul nord-coreean intenţionează să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune, de tip Taepodong-2, care ar putea atinge, teoretic, ţinte din Alaska.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici