SUA plănuieşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând industrii-cheie

Administraţia Biden plănuieşte să impună noi controale la export şi o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, vizând industrii cheie, a relatat duminică Bloomberg, citând surse familiare cu acest subiect.

2253 afișări
Imaginea articolului SUA plănuieşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând industrii-cheie

SUA plănuieşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând industrii-cheie

Noile sancţiuni vor viza sectoarele de apărare şi energie ale Rusiei, instituţiile financiare şi mai multe persoane fizice, potrivit raportului, adăugând că SUA şi aliaţii ar putea, de asemenea, să analizeze prevenirea evitării şi eludării sancţiunilor pentru a întrerupe sprijinul pe care Rusia îl primeşte din partea unor ţări terţe.

Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe a refuzat să comenteze când a fost contactat de Reuters.

Propunerea Uniunii Europene pentru noi sancţiuni include entităţi iraniene despre care se consideră că furnizează Rusiei drone şi alte bunuri militare, tehnologii, componente, vehicule grele şi electronice, se arată în raport.

La începutul acestei luni, Statele Unite au emis noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru activităţi cibernetice care au vizat şapte persoane, inclusiv şase ruşi şi un ucrainean, în urma cărora Rusia a sancţionat 77 de cetăţeni americani să intre în Rusia, ca măsură de retorsiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
sancţiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici