SUA pregătesc o unitate de reacţie rapidă a puşcaşilor marini pentru o posibilă desfăşurare spre Israel

A 26-a unitate expediţionară a puşcaşilor marini, o forţă de reacţie rapidă capabilă să desfăşoare operaţiuni speciale, face pregătiri în cazul în care i se va ordona să se apropie de Israel pentru a consolida poziţia de forţă a SUA în această ţară, au declarat mai mulţi oficiali americani pentru CNN.

890 afișări
Imaginea articolului SUA pregătesc o unitate de reacţie rapidă a puşcaşilor marini pentru o posibilă desfăşurare spre Israel

U.S. Marine Corps, Facebook

Unitatea, care se află în prezent la bordul navei de asalt amfibiu USS Bataan, este formată din peste 2.000 de puşcaşi marini şi marinari şi ar fi capabilă să sprijine o evacuare pe scară largă. Printre sarcinile esenţiale ale misiunii unei unităţi expediţionare a puşcaşilor marini se numără operaţiunile de evacuare şi asistenţa umanitară.

Unităţii nu i s-a dat încă niciun ordin în acest sens, au precizat oficialii. Dar oficialii din domeniul apărării au declarat în repetate rânduri în ultimele zile că Pentagonul va putea să trimită rapid forţe şi mijloace suplimentare în regiune, în funcţie de necesităţi, în timp ce Israelul continuă să ducă un război împotriva grupării teroriste Hamas.

"Ceea ce a fost foarte clar, în special în ultimul an din partea armatei noastre americane, este că rămânem capabili şi dispuşi să trimitem dinamic şi rapid forţe în regiune", a declarat joi un înalt oficial al apărării.
Cea de-a 26-a unitate expediţionară a puşcaşilor marini şi USS Bataan fac parte din grupul amfibiu pregătit care s-a desfăşurat în regiune în iulie ca răspuns la agresiunea crescută a Iranului în Golful Oman şi în apele din jur. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici