SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina

Statele Unite au reacţionat cu prudenţă, marţi, faţă de votul Adunării Naţionale din Franţa în favoarea recunoaşterii statului palestinian, reafirmând că susţine negocieri directe între Israel şi palestinieni.

904 afișări
Imaginea articolului SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina

SUA reacţionează cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte Palestina

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat Marie Harf nu a condamnat în mod oficial rezoluţia votată de o largă majoritate a deputaţilor francezi, subliniind pur şi simplu că textul nu are un caracter "obligatoriu" şi că "poziţia Guvernului francez asupra acestui subiect a rămas neschimbată".

În ceea ce priveşte "poziţia Statelor Unite", ea este "clară", a reamintit oficialul american: "Susţinem un stat palestinian, însă doar prin negocieri între părţile care îşi soluţionează problemele legate de un statut final" cu două state, israelian şi palestinienii, a subliniat Harf.

Washingtonul apără principiul acestei soluţii cu două state, în cadrul unui proces de dialog direct între israelieni şi palestinieni.

"Noi am spus-o. Mulţi alţii au spus-o. Dar credem ferm că drumul către două state trece prin negocieri directe", a spus ea.

Membrii Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, s-au pronunţat marţi, cu o largă majoritate, în favoarea recunoaşterii statului Palestina, cu scopul declarat de "a obţine o soluţionare definitivă" a conflictului israelo-palestinian.

Autoritatea Palestiniană a salutat această decizie, îndemnând Guvernul de la Paris să adopte aceeaşi atitudine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici