SUA reduce cu peste 200 milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor

SUA reduce cu mai mult de 200 de milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor, a anunţat Departamentul de Stat, pe fondul deteriorării relaţiilor cu liderii palestinieni, informează Reuters.

831 afișări
Imaginea articolului SUA reduce cu peste 200 milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor

SUA reduce cu peste 200 milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că fondurile planificate iniţial pentru programele din Cisiordania şi Gaza se vor adresa ”proiectelor de mare prioritate în altă parte”.

"Am întreprins o revizuire a asistenţei acordate de SUA Autorităţii Palestiniene ş pentru Cisiordania şi Gaza pentru a ne asigura că aceste fonduri sunt cheltuite în conformitate cu interesele naţionale ale Statelor Unite şi conferă valoare contribuabilului american", a declarat oficialul.

"În urma acestei revizuiri, în direcţia preşedintelui, vom redirecţiona mai mult de 200 milioane de dolari pentru fondurile de sprijin financiar din 2017, planificate iniţial pentru programele din Cisiordania şi Gaza", a adăugat acesta.

Întrebat unde vor fi redirecţionaţi banii şi dacă vor fi redirecţionate către alte proiecte palestiniene, un alt oficial al Departamentului de Stat a spus: "Vom lucra cu Congresul pentru a redirecţiona aceste fonduri către alte priorităţi politice".

Anunţul a venit într-un moment în care conducerea palestiniană a înfuriat Casa Albă prin boicotarea eforturilor sale de pace, întrucât preşedintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului şi a mutat ambasada acolo, anulând decenii de politică americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici