SUA revine la rolul de „jandarm”. Noua politică externă anunţată de Biden înseamnă confruntări cu Rusia şi China

  • Noua politică externă a SUA înseamnă confruntări cu Rusia şi China, anunţă Biden
  • Joe Biden: America a revenit, vom repara toate alianţele
  • Biden a revocat ordinul lui Trump de retragere a 10.000 de soldaţi din Germania
14940 afișări
Imaginea articolului SUA revine la rolul de „jandarm”. Noua politică externă anunţată de Biden înseamnă confruntări cu Rusia şi China

Jandarmul lumii revine în forţă. Nu e titlul unui film de la Hollywood, e noua politică externă a Statelor Unite. Joe Biden a anunţat că America a revenit ca mare jucător şi e gata să confrunte adversarii noi şi vechi.

„I-am spus clar preşedintelui Putin, într-o manieră foarte diferită de cea a predecesorului meu, că s-au încheiat zilele în care Statele Unite dau înapoi în faţa acţiunilor agresive ale Rusiei, a amestecului în alegerile noastre, a atacurilor cibernetice, a otrăvirii cetăţenilor proprii. Vom înfrunta abuzurile economice ale Chinei şi vom contracara acţiunile ei agresive”, a declarat Biden.

Discursul lui Biden a fost într-o locaţie simbolică, Departamentul de Stat. O clădire pe care Trump a vizitat-o abia la un an după ce a preluat mandatul. Un lucru nu s-a schimbat faţă de era Trump – politica America First.

„Nu există o linie de demarcare a politicii externe de cea internă. La fiecare decizie pe care o luăm în acţiunile noastre externe trebuie să avem în minte familiile muncitoare americane”, a spus preşedintele SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici