SUA: Românul acuzat de exporturi militare către Iran rămâne în detenţie

Un judecător federal din statul Florida a decis, joi, ca cei doi oameni de afaceri americani de origine română şi iraniană, acuzaţi de export ilegal de componente militare către Iran, să rămână în detenţie.

13 afișări
Imaginea articolului SUA: Românul acuzat de exporturi militare către Iran rămâne în detenţie

SUA: Românul acuzat de exporturi militare către Iran rămâne în detenţie (Imagine: Mediafax/AFP)

Cei doi suspecţi, Traian Bujduveanu şi Hassan Keshari, vor compărea din nou în faţa instanţei într-o audiere programată pentru data de 8 iulie, relatează Voice of America în pagina electronică.

Autorităţile americane au anunţat că au efectuat o percheziţie la sediul companiei deţinut de Bujduveanu şi au descoperit sute de componente pentru diferite aparate militare.

Procurorii i-au acuzat pe cei doi oameni de afaceri că procurau piesele de schimb şi le livrau Iranului prin intermediul unei firme de Dubai. Nici unul din cei doi suspecţi nu avea licenţă pentru a vinde astfel de echipamente Teheranului, printre care piese de schimb pentru două tipuri de elicoptere militare şi avionul de luptă de tip F-14 Tomcat, potrivit acuzării.

Experţii militari susţin că restricţiile impuse de Statele Unite au îngreunat eforturile Iranului de a procura piese de schimb pentru flota sa învechită de avioane F-14, achiziţionate de la Statele Unite în anii '70.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici