SUA: Rusia ar putea cuceri oraşul cheie Avdiivka. Ucrainenii au rămas fără muniţie şi sunt copleşiti de valurile de recruţi aruncaţi de Moscova drept carne de tun

  • Statele Unite au avertizat că Rusia ar putea cuceri oraşul Avdiivka din estul Ucrainei - scena unora dintre cele mai aprige lupte din ultimele luni.
  • Un raport recent arata că Rusia pierde în zona 14 soldaţi pentru fiecare ucrainean
  • Cu toate acestea Moscova a aratat în multe ocazii că este dispusă să sufere pierderi mari omeneşti pentru a atinge un obiectiv.
484 afișări
Imaginea articolului SUA: Rusia ar putea cuceri oraşul cheie Avdiivka. Ucrainenii au rămas fără muniţie şi sunt copleşiti de valurile de recruţi aruncaţi de Moscova drept carne de tun

SUA: Rusia ar putea cucerii oraşul cheie Avdiivka. Ucrainenii au rămas fără muniţie şi sunt compleşiti de valurile de recruţi aruncaţi de Moscova ca şi carne de tun

"Avdiivka riscă să cadă sub controlul Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, citând lipsa de muniţie a Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Zelenski a promis că va face totul pentru a "salva cât mai multe vieţi ucrainene".

Trupele ruseşti au făcut progrese în Avdiivka, ameninţând să o încercuiască.

Oraşul - care a fost distrus aproape în totalitate - este văzut ca o poartă de acces către oraşul vecin Doneţk, capitala regională ucraineană cucerită de luptătorii susţinuţi de Rusia în 2014 şi anexată ulterior în mod ilegitim de Moscova.

La briefingul de joi de la Washington, Kirby a declarat că Avdiivka ar putea cădea în mare parte "pentru că forţele ucrainene de pe teren rămân fără muniţie de artilerie".

"Rusia trimite val după val de forţe formate din recruţi pentru a ataca poziţiile ucrainene. Şi pentru că Congresul nu a adoptat încă pachetul de ajutor, nu am putut să furnizăm Ucrainei obuzele de artilerie de care are nevoie cu disperare pentru a întrerupe aceste atacuri ruseşti.

"Forţele ruseşti ajung acum la tranşeele ucrainene din Avdiivka şi încep să copleşească apărarea ucraineană", adăugat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici