SUA sancţionează agenţia militară din China pentru achiziţionarea de arme ruseşti

O agenţie militară chineză şi directorul acesteia se confruntă cu sancţiuni din partea Statelor Unite din cauza achiziţionării de arme ruseşti, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează The Associated Press.

1785 afișări
Imaginea articolului SUA sancţionează agenţia militară din China pentru achiziţionarea de arme ruseşti

SUA sancţionează agenţia militară din China pentru achiziţionarea de arme ruseşti

Departamentul de Dezvoltare a Echipamentelor din China şi directorul Li Shangfu au efectuat o "tranzacţie semnificativă" care implică achiziţionarea de aeronave de luptă ruseşti şi rachete sol-aer, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-o declaraţie scrisă.

Achiziţia a încălcat o lege din 2017 care intenţiona să pedepsească guvernul preşedintelui Vladimir Putin pentru intervenţia în alegerile din SUA şi alte activităţi. Oricine se angajează cu antreprenorii ruşi în domeniul apărării sau cu persoanele asociate cu acestea poate face faţă unor sancţiuni economice care includ interdicţia de a intra în SUA sau de a efectua tranzacţii cu sistemul financiar american în conformitate cu Actul de Contravenţie al Americii împotriva Sancţiunilor.

În cadrul anunţului de joi, SUA a adăugat, de asemenea, 33 de nume la o listă de persoane care ar putea atrage sancţiuni pentru legăturile lor cu armata rusă. Unii dintre cei adăugaţi recent au fost acuzaţi în legătură cu investigaţia specială a avocatului Robert Mueller privind interferenţele ruseşti în alegerile din 2016, potrivit oficialilor administraţiei care au informat reporterii cu privire la decizie, cu condiţia să nu fie identificaţi după nume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici