SUA se tem că Muammar Kadhafi ar putea reveni la terorism

Statele Unite se tem că Muammar Kadhafi ar putea "relua legăturile cu terorismul şi extremismul violent" în cazul în care va câştiga teren în faţa rebelilor libieni, a declarat joi un oficial american de rang înalt.

42 afișări
Imaginea articolului SUA se tem că Muammar Kadhafi ar putea reveni la terorism

SUA se tem că Muammar Kadhafi ar putea reveni la terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există un pericol real ca, în cazul în care Kadhafi câştigă pe teren, să reia legăturile cu terorismul şi extremismul violent", a declarat William Burns, directorul politic al Departamentului de Stat.

Burns a subliniat că dictatorul libian ar putea încerca să "contribuie la (producerea de) dezordine în regiune".

Regimul Kadhafi a fost condamnat pentru un atentat împotriva unui avion de linie american în Scoţia, în 1988. Relaţiile dintre Tripoli şi Statele Unite s-au normalizat provizoriu începând din 2003, când colonelul Kadhafi a renunţat la armele nucleare.

Burns a recunoscut, de altfel, "posibilitatea ca grupări extremiste" să profite de rebeliunea din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici