SUA şi aliaţii săi intensifică presiunea economică exercitată asupra Rusiei. Un nou pachet de sancţiuni intră în vigoare

  • Statele Unite vor eliminarea statutului Rusiei de „cea mai favorizată naţiune”
  • Moscova nu va mai beneficia de comerţ privilegiat din cauza invadării Ucrainei
  • Tot mai multe ţări şi companii îşi retrag sprijinul şi impun sancţiuni ruşilor
3190 afișări
Imaginea articolului SUA şi aliaţii săi intensifică presiunea economică exercitată asupra Rusiei. Un nou pachet de sancţiuni intră în vigoare

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele american Joe Biden a declarat că împreună cu aliaţii SUA a pregătit un nou set de sancţiuni care să împovăreze economia rusă.

„A face acest lucru la unison cu alte naţiuni care alcătuiesc jumătate din economia globală va fi o altă lovitură zdrobitoare pentru economia rusă, care suferă deja de pe urma sancţiunilor noastre”, a declarat Biden.

Măsurile anunţate de UE, Statele Unite şi alţi aliaţi G7 reprezintă al patrulea set de sancţiuni adoptate împotriva Rusiei din 24 februarie, de când a început invazia, relatează Reuters.

Noile măsuri urmăresc înlăturarea statutului comercial de „naţiunea cea mai favorizată” de care a beneficiat Moscova până în prezent. Interzicerea sau impunerea de tarife punitive asupra mărfurilor ruseşti face ca Rusia să fie pe picior de egalitate cu Iranul sau Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici