SUA şi-au schimbat strategia faţă de producţia de opium în Afganistan

Statele Unite şi-au schimbat strategia faţă de producţia de opium din Afganistan, cea mai mare din lume, renunţând la eradicarea culturilor de mac în favoarea dezvoltării culturilor agricole alimentare, a declarat luni un oficial.

81 afișări
Imaginea articolului SUA şi-au schimbat strategia faţă de producţia de opium în Afganistan

SUA şi-au schimbat strategia faţă de producţia de opium în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Efortul este din ce în ce mai concentrat pe lupta împotriva traficului şi pe "dezvoltarea mijloacelor de subzistenţă alternative, punând un mare accent pe culturile agricole alimentare", a declarat David Johnson, responsabil pe probleme de droguri în cadrul diplomaţiei americane.

Afganistanul continuă să producă peste 90 la sută din opiumul utilizat în producţia mondială de heroină, potrivit raportului anual privind drogurile în lume, dat publicităţii de către Departamentul de Stat.

Impactul acestei schimbări lansată în urmă cu un an "se va manifesta în timp", a explicat Johnson, insistând pe "eforturile importante întreprinse chiar de afgani".

Raportul publicat luni aduce un omagiu eforturilor "istorice" ale Guvernului mexican în lupta împotriva cartelurilor.

Ecuador, Bolivia şi Venezuela sunt însă aspru criticate de administraţia americană.

În Venezuela, condusă de preşedintele Hugo Chavez, unul dintre criticii cei mai duri ai Statelor Unite, membrii forţelor de securitate au recurs la trafic de droguri pentru a sprijini direct grupările armate care luptă împotriva Guvernului columbian, precizează Washingtonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici