SUA şi China pregătesc un summit comun. Când va avea loc întâlnirea la nivel înalt

  • Statele Unite şi China sunt de acord să organizeze împreună un summit comun
  • Preşedintele american Joe Biden s-ar putea întâlni luna următoare cu omologul său chinez, Xi Jinping
  • Diplomaţia americană şi chineză au conlucrat pentru a face posibilă întâlnirea la nivel înalt
624 afișări
Imaginea articolului SUA şi China pregătesc un summit comun. Când va avea loc întâlnirea la nivel înalt

Sursa foto: MediafaxFoto

Statele Unite şi China au convenit să lucreze împreună pentru organizarea unui summit între preşedinţii Joe Biden şi Xi Jinping. Dacă va avea loc, evenimentul va fi susţinut luna viitoare într-o locaţie stabilită în prealabil.

În prima vizită a unui ministru chinez de externe la Washington în 2018, Wang Yi s-a întâlnit atunci cu Biden timp de o oră pentru a purta discuţii. Casa Albă a descris dialogul drept o „oportunitate bună” de a menţine deschise liniile de comunicare între cei doi rivali geopolitici care au diferenţe profunde de politică.

Întâlnirile din prezent ale lui Wang cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, au durat peste două zile şi au însumat nouă ore, timp în care au dezbătut problemele actuale din relaţia China-SUA, potrivit Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici