Biden, avertisment către China: Orice atac asupra Filipine ar declanşa tratatul de apărare reciprocă / Tensiuni la cote ridicate în Asia : China a blocat mai multe nave alea marinei din Filipine

Preşedintele Joe Biden a avertizat China să nu se angajeze în activităţi periculoase faţă de Filipine şi a avertizat că orice atac asupra aliatului american ar declanşa tratatul de apărare reciprocă dintre Washington şi Manila.

2648 afișări
Imaginea articolului Biden, avertisment către China: Orice atac asupra Filipine ar declanşa tratatul de apărare reciprocă / Tensiuni la cote ridicate în Asia : China a blocat mai multe nave alea marinei din Filipine

Biden, avertisment către China: Orice atac asupra Filipine ar declanşa tratatul de apărare reciprocă / Tensiuni la cote ridicate în Asia : China a blocat mai multe nave alea marinei din filipine

Vorbind alături de premierul australian Anthony Albanese, Biden a declarat că a dorit să trimită un "mesaj clar" Beijingului după ce paza de coastă a Chinei a încercat să blocheze o misiune de aprovizionare filipineză în Marea Chinei de Sud, relatează CNN.

"Angajamentul de apărare al Statelor Unite faţă de Filipine este de oţel. Orice atac asupra aeronavelor, navelor sau forţelor armate filipineze va declanşa tratatul nostru de apărare reciprocă cu Filipine", a declarat Biden.

Filipine a acuzat săptămâna aceasta China că a hărţuit navele filipineze în apropierea Second Thomas Shoal, un banc de nisip din interiorul zonei sale economice exclusive.

Navele chinezeşti au încercat să împiedice Manila să aprovizioneze soldaţii staţionaţi pe Sierra Madre. China susţine că bancul de nisip face parte din teritoriul său, ceea ce nu este o revendicare recunoscută la nivel internaţional.

În timp ce a avertizat China, Biden a subliniat că "nu caută un conflict" cu această ţară, în timp ce îl primea pe Albanese pentru o vizită menită să consolideze o alianţă care este esenţială pentru a contracara Beijingul în Indo-Pacific.

Avertismentul lui Biden a venit chiar în momentul în care ministrul chinez de externe, Wang Yi, este programat să sosească la Washington în prima sa vizită în capitala SUA din 2019. Se aşteaptă ca Wang să discute despre un posibil summit între Biden şi preşedintele Xi Jinping.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici