SUA şi Georgia fac exerciţii militare comune

Statele Unite şi Georgia demarează luni exerciţii militare comune, care vor dura două săptămâni, în cadrul unor pregătiri pentru trimiterea de trupe în Afganistan, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

111 afișări
Imaginea articolului SUA şi Georgia fac exerciţii militare comune

SUA şi Georgia fac exerciţii militare comune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţiul militar comun, al cărui nume de cod este Immediate Response, se va desfăşura în Georgia şi include antrenamente pentru operaţiuni antiteroriste. Instructorii militari americani au sosit, deja, la Centrul de antrenament Krţanisi.

Parlamentul georgian a aprobat, în august, o iniţiativă a preşedintelui Mihail Saakaşvili privind staţionarea unei companii din cadrul forţelor navale şi a unui batalion din cadrul aceleiaşi forţe în Afganistan, în cadrul misiunii de menţinere a păcii. Conform Ministerului georgian al Apărării, compania se va afla sub comanda forţelor americane, iar batalionul sub comanda forţelor franceze din Afganistan.

Generalul american Stanley McChrystal, comandantul ISAF, i-a solictat preşedintelui Barack Obama să autorizeze suplimentarea trupelor din Afganistan cu 40.000 de militari, în lupta împotriva talibanilor.

Georgia, cu susţinerea Statelor Unite, a solicitat să devină membru NATO, dar membri ai Alianţei Nord-Atlantice au amânat, la summitul din aprilie 2008, admiterea a două foste ţări sovietice în cadrul Planului de Acţiune pentru Aderare (MAP), una dintre cele mai importante etape în vederea obţinerii calităţii de membru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici