SUA şi Israelul vor semna un acord privind oferirea de asistenţă militară

Statele Unite vor semna săptămâna aceasta un acord care prevede furnizarea, în următorii zece ani, a unui ajutor militar de 30 de miliarde de dolari Israelului, a anunţat Departamentul de Stat american, citat de AFP.

4 afișări
Imaginea articolului SUA şi Israelul vor semna un acord privind oferirea de asistenţă militară

SUA şi Israelul vor semna un acord privind oferirea de asistenţă militară

Acordul a fost anunţat la 30 iulie de secretarul de Stat Condoleezza Rice, înaintea începerii unui turneu în Orientul Mijlociu.

Subsecretarul de Stat Nicholas Burns se va deplasa miercuri în Israel pentru o vizită de trei zile în cursul căreia va fi semnat acordul.

Ajutorul de 30 de miliarde de dolari reprezintă o creştere cu 25 la sută a asistenţei militare pe care Statele Unite o acordă Israelului.

În 2006, statul evreu a primit un ajutor de 2,4 miliarde de dolari. Trei sferturi din ajutor este destinat cumpărării de arme de producţie americană, iar restul de la firme israeliene.

În afară de ajutorul acordat Israelului, Statele Unite vor furniza 20 de miliarde de dolari Arabiei Saudite, 13 miliarde Egiptului şi 20 de miliarde altor state din Golful Persic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici