SUA: un proces ar putea demonstra legătura armatei din Venezuela cu traficul internaţional de droguri

Un proces care începe luni în SUA ar putea demonstra legătura armatei din Venezuela cu traficul internaţional de droguri. În centrul procesului este un bărbat acuzat că a trimis zeci de mii de kilograme de cocaină în SUA, potrivit Reuters.

5260 afișări
Imaginea articolului SUA: un proces ar putea demonstra legătura armatei din Venezuela cu traficul internaţional de droguri

SUA:un proces ar putea demonstra legătura armatei din Venezuela cu traficul internaţional de droguri

Procesul se va concentra pe presupusele legături dintre traficanţii de droguri şi liderii armatei din Venezuela.

Procurorii federali din Manhattan îl acuză pe venezueleanul Carlos Orense că a plătit mită de milioane de dolari unor oficiali militari de rang înalt pentru a proteja cocaina pe care a importat-o din ţara vecină, Columbia. Ulterior, drogurile au fost trimise în Statele Unite ale Americii.

Unul dintre martori va dezvălui modul în care o mare companie petrolieră deţinută de statul venezuelean l-ar fi ajutat pe Orense să spele banii obţinuţi din afacerile cu droguri, potrivit documentelor judiciare şi unui avocat implicat într-un caz paralel.

Orense va pleda nevinovat la trei capete de acuzare. Avocaţii săi au declarat că acest caz se bazează pe „zvonuri" şi că nu există dovezi directe. Autorităţile din Venezuela au refuzat să comenteze informaţiile vehiculate înainte de proces.

Acuzaţiile SUA privind complicitatea Venezuelei în traficul de droguri au fost mult timp o sursă de tensiune în relaţiiile dintre cele două ţări. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro însuşi a fost pus sub acuzare în 2020 pentru „narcoterorism". El a calificat acuzaţiile drept false şi rasiste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici