SUA. Un tânăr a rămas fără un ochi după ce a fost lovit de o grenadă, în timpul protestelor

Situaţia devinte tot mai gravă pe fondul protestelor recente din SUA, unde în mai multe oraşe au început de zilele trecute violenţele. Proteste violente au loc în zeci de oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd.

1779 afișări
Imaginea articolului SUA. Un tânăr a rămas fără un ochi după ce a fost lovit de o grenadă, în timpul protestelor

SUA. Un tânăr a rămas fără un ochi după ce a fost lovit de o grenadă

În Indiana, SUA, un tânăr protestatar şi-a pierdut ochiul după ce a fost lovit în faţă cu o grenadă cu gaz lacrimogen în timpul protestelor, relatează Daily Mail.Balin Brake a fost victima evenimentului tragic, care s-a petrcut în jurul orei locale 17.30, în Fort Wayne. După ce a ieşit din operaţie duminică, Brake a declarat pentru DailyMail:

„Protestatarii au fost pe străzi. Poliţia a strigat către noi să ne dispersăm apoi au început să lanseze grenade cu gaze lacrimogene în mulţime. Una m-a lovit şi mi-a ars pantoful. Am început să alerg şi în timp ce m-am întors să văd ce se întâmplă în spatele meu, un alt recipient m-a lovit în faţă. Nu am simţit foarte multă durere, deoarece partea dreaptă a feţei mi-a fost amorţită, dar am ştiut că mi-a afectat ochiul. Nu am putut să văd şi curgea foarte mult sânge.”, a spus tănărul.
 
Cazul bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie din Minneapolis, Minnesota a strârnit reacţii puternice, ce au dus la proteste violente. Recent fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Tweeter sâmbătă dimineaţa că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu-şi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria. De asemenea, mai mulţi jurnalişti au fost atacaţi de poliţişti, unii dintre ei fiind răniţi foarte grav.
 
„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de firmare arată o lipsă profundă de respect faţă de categoriile profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documente un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici