SUA vor exercita presiuni asupra României şi Slovaciei în criza Kosovo - presă

Statele Unite vor exercita, probabil, presiuni asupra României şi Slovaciei pentru a accepta poziţia UE în privinţa viitorului statut al provinciei sârbe Kosovo, relatează cotidianul International Herald Tribune, în ediţia electronică.

4 afișări
Imaginea articolului SUA vor exercita presiuni asupra României şi Slovaciei în criza Kosovo - presă

SUA vor exercita presiuni asupra României şi Slovaciei în criza Kosovo - presă

România şi Slovacia privesc cu reticenţă atitudinea UE în cazul Kosovo, temându-se că etnicii maghiari de pe teritoriul lor ar putea să revendice o autonomie sporită după soluţionarea crizei din provincia sârbă în favoarea poplaţiei albaneze, comentează publicaţia citată.

"Planul de joc este stabilit", a declarat un diplomat european sub protecţia anonimatului. "Negocierile se vor încheia la 10 decembrie. Dacă nu simţim atunci că Serbia şi Kosovo pot conveni asupra viitorului provinciei, atunci Kosovo îşi va proclama independenţa unilateral", a precizat acesta.

"Statele Unite vor recunoaşte independenţa iar europenii, atât timp cât rămân uniţi, vor adopta aceeaşi poziţie", a subliniat sursa citată.

UE va susţine poziţia americană în pofida predilecţiei manifestate faţă de o soluţie mediată de ONU. Blocul comunitar va întâmpina însă dificultăţi în a adopta o poziţie unanimă, potrivit mai multor diplomaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici