SUA vor să construiască un vast centru de detenţie în Afganistan

Statele Unite intenţionează să construiască un vast centru de detenţie la principala bază militară americană din Afganistan, a declarat sâmbătă un reprezentant al Departamentului american al Apărării.

11 afișări
Imaginea articolului SUA vor să construiască un vast centru de detenţie în Afganistan

SUA vor să construiască un vast centru de detenţie în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

"Pot confirma că există un proiect de construcţie a unui nou centru de detenţie la o bază aeriană din Bagram", a declarat locotenent-colonelul Mark Wright, precizând că suprafaţa acestuia ar putea fi de peste 160.000 de metri pătraţi.

Proiectul este menit să răspundă "deteriorării" actualului centru, a precizat el, făcând referire la închisoarea de maximă securitate de la Bagram, unde Statele Unite au deţinuţi în cadrul programului de "luptă împotriva terorismului".

Construirea unei noi închisori în Afganistan pare să demonstreze că Statele Unite sunt pregătite să păstreze centrele de detenţie din străinătate, în pofida voinţei afişate de Casa Albă de a închide centrul de la Guantanamo Bay, din Cuba, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului New York Times.

Publicaţia reaminteşte că administraţia George W. Bush a anunţat proiectul său de a transfera numeroşi deţinuţi autorităţilor afgane într-o nouă închisoare construită în afara oraşului Kabul, cu finanţare americană.

Potrivit reprezentanţilor americani, citaţi de publicaţie, capacitatea închisorii afgane nu este suficientă.

Noul centru de detenţie ar trebui să permită deţinuţilor să beneficieze de un număr sporit de programe educaţionale, practici religioase şi activităţi de relaxare, a precizat Mark Wright, fiind "un prilej de a aplica bunele practici şi de a învăţa din experienţele altor locuri pe care le utilizam în trecut".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici