Sudanul nu are informaţii noi despre locul în care se află turiştii răpiţi în Egipt

Sudanul nu dispune de informaţii privind o nouă localizare a celor 19 ostatici europeni şi egipteni, a declarat sâmbătă un oficial sudanez de rang înalt, după ce Tripoli a negat că aceştia s-ar afla în Libia.

13 afișări
Imaginea articolului Sudanul nu are informaţii noi despre locul în care se află turiştii răpiţi în Egipt

Sudanul nu are informaţii noi despre locul în care se află turiştii răpiţi în Egipt

"Verificăm şi lucrăm mult la acest caz, dar nu avem nici o informaţie nouă pentru moment", a declarat Ali Yussuf, director de protocol în Ministerul sudanez de Externe.

Libia a dezminţit vineri seara prezenţa pe teritoriul său a celor 11 turişti europeni şi opt egipteni răpiţi în urmă cu o săptămână din sudul Egiptului, aşa cum afirmau surse sudaneze şi egiptene.

"Operaţiunile de căutare s-au încheiat şi putem preciza că ostaticii şi răpitorii lor nu sunt în Libia", a declarat un oficial libian, sub acoperirea anonimatului.

Capturaţi la 19 septembrie în zona deşertică din sud-vestul Egiptului, în timp ce se aflau într-un safari cu autovehicule de teren, cei 19 ostatici au fost întâi transferaţi în Sudan de către răpitori, a căror naţionalitate este necunoscută.

Grupul este format din 11 turişti - cinci italieni, cinci germani şi o româncă - precum şi opt egipteni: doi ghizi, patru şoferi, un grănicer şi organizatorul excursiei.

Sudanul anunţase joi că grupul de ostatici a fost transferat în Libia, "la circa 13-15 kilometri de frontieră", în regiunea Jebel Aounat, la limita Sudanului, Egiptului şi Libiei. Un oficial egiptean din domeniul securităţii confirmase informaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici