Sudul Franţei, afectat de incendii de vegetaţie

Două incendii, cele mai importante din această vară din Franţa, au devastat luni cel puţin 2.600 de hectare de vegetaţie în departamentul Herault, din sudul ţării, ameninţând sate şi distrugând mai multe locuinţe, fără a se solda cu victime.

115 afișări
Imaginea articolului Sudul Franţei, afectat de incendii de vegetaţie

Sudul Franţei, afectat de incendii de vegetaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 2.000 de hectare de pădure de pini au ars în sectorul comunelor Fontanes şi Saint-Bauzille-de-Montmel, la nord de oraşul Montpellier. Luni seară, incendiul, înteţit de rafale de vânt puternice din nord, ameninţa trei sate.

Patru locuinţe au ars într-unul din ele. Potrivit Prefecturii, 15 familii au fost evacuate din locuinţele lor, ca o măsură de precauţie.

Un alt incendiu s-a extins pe o suprafaţă de 600 de hectare în comunele Villeveyrac şi Meze. Mai multe locuinţe şi aproximativ zece vehicule au fost distruse. Incendiul a fost circumscris luni seara, potrivit Prefecturii. Autostrada A9, închisă temporar circulaţiei, a fost redeschisă.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate preventiv.

Echipe suplimentare de pompieri au fost mobilizate din departamentele vecine. Conform Prefecturii, au fost mobilizate 13 coloane compuse fiecare din 13 până la 15 maşini.

Patru avioane Canadair, două Trackers şi două Dash au fost mobilizate de asemenea luni după-amiază pe diferite fronturi, dar ele au fost nevoite să îşi oprească intervenţiile odată cu lăsarea nopţii.

Un al treilea incendiu s-a declanşat luni după-amiază la nord-vest de Montpellier. Au fost decise evacuări preventive. În cursul serii, incendiul a fost circumscris.

Un incendiu s-a declanşat luni seară şi la Cassis, în departamentul Bouches-du-Rhone, la est de Herault, şi s-a propagat în direcţia La Ciotat, după ce a traversat autostrada A50 şi a distrus mai multe zeci de hectare, au declarat mai multe surse.

Aproximativ o sută de persoane au fost evacuate "preventiv" din locuinţele lor în noaptea de luni spre marţi, la nord-vest de La Ciotat, fiind adăpostite într-una din cele două săli deschise de municipalitatea oraşului.

Circulaţia pe autostradă a fost închisă.

Aproximativ 20 de hectare de pădure de pini au fost de asemenea afectate în departamentul vecin Var.

Începând de sâmbătă, sud-estul Franţei a fost plasat în alertă de incendiu maxim, din cauza rafalelor de vânt violente din această regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici