Sudul Italiei luptă cu focul. Trei oameni au murit

Sudul Italiei luptă în continuare cu incendiile, despre care primarul din Palermo, Roberto Lagalla, spune că nu pot fi decât puse intenţionat. Trei oameni au murit.

189 afișări
Imaginea articolului Sudul Italiei luptă cu focul. Trei oameni au murit

Mai multe focare sunt încă active în zona Palermo.

Primarul din Palermo, Roberto Lagalla, a declarat pentru Sky TG24: „Originea incendiilor nu poate fi decât intenţionată".

Trei persoane în vârstă au murit, o victimă fiind în Calabria. Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate.

Italia se îndreaptă spre starea de urgenţă, între furtuna care a lovit Lombardia şi incendiile care devastează Sicilia. Decizia va fi luată miercuri în Consiliul de Miniştri.

Totodată, este aşteptat şi un decret legat de munca în condiţii climatice extreme.

Miercuri, doar două oraşe mai erau sub avertizare Cod roşu de caniculă: Bari şi Catania, însă pompierii spun că intervin la mai multe focare de incendii, situaţiile cele mai dificile fiind în Abruzzo, Puglia şi Sicilia.

Liga lui Matteo Salvini vrea să depună o propunere pentru a înăspri pedepsele pentru cei care provoacă incendii intenţionat, introducând o circumstanţă agravantă specifică pentru cei care declanşează incendii în scopul de a obţine avantaje economice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici