Suedia va semna un acord de cooperare militară cu Norvegia şi Danemarca

  • Suedia va semna un acord de cooperare militară cu Norvegia şi Danemarca, pe fondul riscurilor generate de Rusia.
  • Ministru suedez: "În cazul unei situaţii de criză, vom fi în mod considerabil mult mai bine pregătiţi".
731 afișări
Imaginea articolului Suedia va semna un acord de cooperare militară cu Norvegia şi Danemarca

Suedia va semna un acord de cooperare militară cu Norvegia şi Danemarca

Suedia va semna un acord de cooperare militară cu Norvegia şi Danemarca, în scopul îmbunătăţirii situaţiei de securitate din zona Mării Baltice, informează postul suedez TV4, citat de agenţia Reuters.

Suedia, care nu este membră NATO dar are strânse relaţii cu Alianţa Nord-Atlantică, îşi reconstruieşte armata, după decenii în care a neglijat acest aspect, pe fondul tensiunilor cu Rusia din ce în ce mai mari în zona Mării Baltice.

„În cazul unei situaţii de criză, vom fi în mod considerabil mult mai bine pregătiţi dacă va exista o planificare coordonată în această regiune. La nivel practic, vom fi capabili să reacţionăm mult mai rapid", a declarat Carl Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării.

„Ştim că Rusia este dispusă să utilizeze forţa militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice. Noi intensificăm cooperarea cu alte ţări din regiune tocmai pentru a avea mai multe capacităţi de contracarare a crizelor şi a acţiunilor de perturbare", a argumentat Carl Peter Hultqvist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici