Suma pe care ar putea-o primi premierul demisionar al landului Turingia pentru o zi de mandat. Banii i-ar ajunge să cumpere un automobil de lux

Thomas Kemmerich, premierul demisionar al landului german Turingia, ar putea primi o indemnizaţie de 93.000 de euro pentru cele 24 de ore în care a ocupat această funcţie, potrivit Redaktions Netzwerk Deutschland (RND), citat de Deutsche Welle.

887 afișări
Imaginea articolului Suma pe care ar putea-o primi premierul demisionar al landului Turingia pentru o zi de mandat. Banii i-ar ajunge să cumpere un automobil de lux

Suma pe care ar putea-o primit premierul demisionar al landului Turingia pentru o zi de mandat. Banii îi ajung să cumpere un automobil de lux

Kemmerich, membru al partidului liberal FDP, a fost implicat într-un scandal după ce a fost ales premier al landului Turingia cu ajutorul partidului Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, în condiţiile în care această formaţiune a fost evitată de toate partidele din Germania.

Susţinerea AfD pentru Kemmerich a provocat nemulţumire la nivel naţional, iar cancelarul Angela Merkel a declarat că alegerea acestuia reprezintă „o zi proastă pentru democraţie”. De asemenea, ea i-a cerut demisia noului premier. Ca urmare a presiunii publice, Kemmerich şi-a anunţat joi demisia, explicând că această decizie era inevitabilă.

Însă, potrivit legii, cele 24 de ore pe care Kemmerich le-a petrecut în funcţie şi faptul că va fi premier interimar până la alegerea succesorului său îi permit acestuia să primească indemnizaţie pentru o lună întreagă. În Turingia, salariul premierului este de 16.617 euro pe lună. În plus, el va primi încă 766 de euro, iar pentru că este căsătorit ar putea să mai primească încă 153 de euro. Astfel, Kemmerich are dreptul să primească 17.536 de euro.

Însă, potrivit legii din landul Turingia, el va avea dreptul să primească această indemnizaţie pentru o perioadă de tranziţie de cel puţin şase luni.

Astfel, în total, scurtul mandat al fostului premier ar putea să îi aducă acestuia 93.004 euro.

Nu este încă clar dacă Kemmerich va avea în cele din urmă dreptul să primească această sumă, însă atât timp cât el ocupă funcţia de premier interimar, este eligibil să primească această sumă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici