Summit G7. Liderii mondiali caută soluţii pentru evitarea unei noi pandemii pentru a nu repeta „devastarea” produsă de COVID-19

  • Statele participante la G7 promit să ia angajamente pentru a evita o viitoare pandemie.
  • Secretarul general al ONU spune că soluţia este vaccinarea globală.
  • Boris Johnson spune că este nevoie ca ţările să înveţe din propriile greşeli.
1066 afișări
Imaginea articolului Summit G7. Liderii mondiali caută soluţii pentru evitarea unei noi pandemii pentru a nu repeta „devastarea” produsă de COVID-19

Summit G7. Liderii mondiali caută soluţii pentru evitarea unei noi pandemii pentru a nu repeta „devastarea” produsă de COVID-19

Liderii de la summitul G7 pun umărul la treabă, prin semnarea declaraţiei Carbis Bay.

Ea va include o serie de angajamente pe care statele promit să le ia pentru a evita o viitoare pandemie. Secretarul general al ONU spune că soluţia pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea globală.

„Este în interesul tuturor ca toată lumea să fie vaccinată, mai devreme sau mai târziu. Din păcate, până în prezent, a fost foarte inegal şi foarte nedrept modul în care a avut loc vaccinarea în lume, dar sunt încurajat de anunţurile care au fost făcute în perioada de pregătire a întâlnirii G7”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Premierul britanic, Boris Johnson, spune că pentru a învinge cu adevărat pandemia este nevoie ca ţările să înveţe din propriile greşeli. Şi directorul general al OMS consideră că lumea are nevoie de un sistem global de supraveghere mai puternic pentru a detecta o nouă epidemie şi eventualele riscuri pandemice.

„Declaraţia #CarbisBay marchează un moment mândru şi istoric pentru noi toţi. Conform acestui acord, principalele democraţii ale lumii se vor angaja să prevină o viitoare pandemie globală, asigurându-se că devastarea cauzată de COVID-19 nu se va repeta niciodată”, a scris premierul britanic Boris Johnson pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici