Summit UE la Bruxelles. Distanţare, măşti şi saluturi cu cotul. Membrii Grupului de la Vişegrad, sigurii care şi-au strâns mâinile şi nu au purtat măşti

  • Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au reunit vineri la Bruxelles, la primul summit „în persoană” de la izbucnirea pandemiei de Covid-19.
  • Reuniunea de două zile este marcată de măsuri speciale pentru prevenirea infectării cu Covid-19.
  • Liderilor li s-a cerut să poarte măşti de protecţie şi să se salute cu cotul, astfel încât să evite clasica strângere de mâini.
  • Notă discordantă au făcut liderii Grupului de la Vişegrad.
1831 afișări
Imaginea articolului Summit UE la Bruxelles. Distanţare, măşti şi saluturi cu cotul. Membrii Grupului de la Vişegrad, sigurii care şi-au strâns mâinile şi nu au purtat măşti

Preşedintele Iohannis, salutându-se cu premierul ungar Viktor Orban (fotografiile oficiale de la reuniunea Consiliului European)

Timp de două zile cât durează summitul, considerat cea mai mare reuniune mondială de la începutul pandemiei, cei 27 de şefi de state şi de guverne vor încerca să cadă de acord asupra unui buget fără precedent care să ajute statele afectate – 1,85 trilioane de euro.
 
De la începutul summitului, organizatorii fac tot posibilul pentru a evita izbucnirea unui focar de coronavirus printre liderii europeni, la prima întâlnire fizică de la începutul pandemiei. 
 
Summitul este organizat într-o sală de 330 de persoane, astfel încât cele aproximativ 30 de persoane prezente să poată respecta fără probleme distanţarea socială.
 
Aerul este mereu „proaspăt”, sălile sunt dezinfectate frecvent, iar orice fel de contact fizic este interzis, potrivit The Guardian.
 
Liderii nu vor putea da mâna şi vor fi nevoiţi să evite gesturile tipice unui asftel de eveniment, precum atingerile pe umăr sau săruturile pe obraz. După cum arată imaginile de la sosire sau de la reuniunea din interior, majoritatea dintre ei au respectat normele sanitare.
 
Liderii au fost nevoiţi să poarte mască încă din momentul în care au ajuns la summit, regulă care pare că a fost încălcată însă de prim-ministrul ungar Viktor Orban, care a păşit pe covorul roşu de la intrare cu faţa descoperită.
 
Dacă toţi liderii europeni au purtat masca pe faţă şi s-au salutat cu cotul, fotografiile de la reuniunea separată a Grupului de la Vişegrad arată că premierii Poloniei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei au avut feţele descoperite şi şi-au dat mâinile. 
 
La întâlnirea separată au participat premirii Igor MATOVIC (Slovacia); Viktor ORBAN (Ungaria); Mateusz MORAWIECKI (Polonia); Andrej BABIŠ (Cehia). GALERIE FOTO MAI SUS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici