SUMMIT | UE vrea intensificarea cooperării cu ţări terţe în scopul limitării imigraţiei

  • SUMMIT | Uniunea Europeană vrea intensificarea cooperării cu ţări terţe în scopul limitării imigraţiei.
  • Consiliul European: "Vor fi intensificate parteneriatele reciproc benefice şi cooperarea cu ţările de origine şi tranzit".
322 afișări
Imaginea articolului SUMMIT | UE vrea intensificarea cooperării cu ţări terţe în scopul limitării imigraţiei

Foto: Profimedia

Ţările Uniunii Europene intenţionează să intensifice cooperarea cu naţiuni terţe, pentru a limita afluxul de imigranţi extracomunitari, conform concluziilor reuniunii Consiliului European.
 
"Consiliul European a discutat despre situaţia migraţiei pe diverse rute. Chiar dacă măsurile aplicate de Uniunea Europeană şi de statele membre au contribuit la diminuarea afluxului de imigranţi clandestini în ultimii ani, evoluţiile de pe anumite rute generează proecupări grave, necesitând menţinerea vigilenţei şi acţiuni urgente", arată Declaraţia summitului Consiliului European, publicată pe site-ul instituţiei şi vizualizată de MEDIAFAX.
 
"Pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti şi pentru reducerea presiunilor la frontierele europene, vor fi intensificate parteneriatele reciproc benefice şi cooperarea cu ţările de origine şi tranzit, în cadrul acţiunilor externe ale Uniunii Europene. Abordarea va fi pragmatică, flexibilă şi punctuală, prin coordonarea la nivel european a tuturor instrumentelor şi stimulentelor şi va avea loc în colaborare strânsă cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi şi cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie", subliniază Consiliul European, pledând pentru abordarea cauzelor imigraţiei şi oferirea de asistenţă refugiaţilor.
 
Consiliul European "condamnă şi respinge orice tentativă a statelor terţe de utilizare a imigranţilor în scopuri politice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici