Summitul ONU privind schimbările climatice contrastează cu poluarea provocată de reuniunea oficială

Liderii mondiali prezenţi la summitul Naţiunilor Unite privind schimbările climatice au susţinut urgenţa măsurilor de reducere a emisiilor cu efect de seră, dar poluarea provocată de această reuniune contrastează puternic cu declaraţiile lor, relatează CBS.

165 afișări
Imaginea articolului Summitul ONU privind schimbările climatice contrastează cu poluarea provocată de reuniunea oficială

Summitul ONU privind schimbările climatice contrastează cu poluarea provocată de reuniunea oficială (Imagine: Meiafax Foto/AFP)

În fiecare toamnă, centrul Manhattan-ului devine capitala mondială a convoaielor oficiale.

Fiecare lider străin este însoţit de un convoi de vehicule.

Unele dintre acestea, cum ar fi convoiul preşedintelui american Barack Obama, au 20-30 de vehicule.

Este atât de lung încât atunci când primele maşini din convoi ajung la sediul Naţiunilor Unite, ultimele s-ar afla încă la hotel.

Poliţiştii au blocat intersecţii şi au închis străzi pentru a asigura securitatea şi a facilita mişcarea convoaielor, dar aceste măsuri au făcut ca numeroase vehicule să aştepte, imobile, trecerea maşinilor oficiale, cu motoarele pornite, sporind emisiile de dioxid de carbon din aer.

Scopul summitului privind schimbarea climatică ar putea fi astfel subminat de aceste elemente concrete ale reuniunii oficiale.

Un negociator privind schimbările climatice al Casei Albe a venit cu o sugestie: "Cred că Naţiunile Unite ar trebui să îşi ia un angajament privind convoaie cu vehicule electrice în cinci ani", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici