Supravieţuitorii au ţinut un moment de reculegere, la o săptămână după seismul din Japonia - VIDEO

Supravieţuitori ai cutremurului cu magnitudinea 9 din nord-estul Japoniei, care a avut loc exact cu o săptămână în urmă, la ora locală 14.46 (7.46, ora României), au ţinut un moment de reculegere, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică NHK.

95 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii au ţinut un moment de reculegere, la o săptămână după seismul din Japonia - VIDEO

Supravieţuitorii au ţinut un moment de reculegere, la o săptămână după seismul din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora exactă la care s-a produs catastrofa, sute de refugiaţi, majoritatea bătrâni, adunaţi în centrul de primire al oraşului Yamada, în prefectura Iwate, s-au ridicat în picioare, pentru a aduce un omagiu victimelor omorâte de teribilul cutremur sau de valul tsunami care i-a urmat, înalt de câţiva metri.

După un minut de tăcere, supravieţuitorii, înfăşuraţi în pături, pentru a se proteja de frig, şi-au încrucişat mâinile pe piept şi s-au înclinat.

Bilanţul celui mai puternic cutremur înregistrat în Japonia a depăşit 6.500 de morţi şi 10.000 de dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici