Supravieţuitorii seismului din Japonia, rămaşi fără curent şi apă, aşteaptă veşti de la autorităţi

La o săptămână după ce un cutremur major a lovit coasta de vest a Japoniei, mii de oameni sunt fără apă şi electricitate şi încă nu au fost anunţaţi când pot începe planurile de reconstrucţie, relatează Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii seismului din Japonia, rămaşi fără curent şi apă, aşteaptă veşti de la autorităţi

Supravieţuitorii seismului din Japonia, rămaşi fără curent şi apă, aşteaptă veşti de la autorităţi

Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 a ucis cel puţin 168 de persoane în ziua de Anul Nou, iar 323 sunt date dispărute. Temperaturile scăzute, ninsorile, precum şi ploile abundente au îngreunat furnizarea de ajutoare, lăsând mii de oameni cu provizii tot mai puţine şi deopotrivă cu puţine informaţii.

Alunecările de teren, bolovanii şi crăpăturile din drum au îngropat case şi au blocat căile de acces, potrivit sursei citate.

„Când va începe reconstrucţia? Când vor fi construite locuinţe temporare? Nu primim nicio informaţie”, a declarat Hiroe Kawabe, locuitor din Nishiaraya, un sat de 1.000 de persoane de la periferia oraşului Kanazawa. „Dacă nu putem trăi aici, trebuie să ne gândim să plecăm. Vrem informaţii despre cât timp va dura”.

Premierul Fumio Kishida a declarat luni că 500 de persoane ar putea fi găzduite temporar într-un centru sportiv din Kanazawa, dar a precizat că este nevoie de mai multe centre de evacuare. El a spus că guvernul lucrează, de asemenea, pentru a găsi camere de hotel pentru persoanele evacuate.

Vineri, Kishida a declarat că guvernul va folosi 4,74 miliarde de yeni (32,77 milioane de dolari) din rezervele bugetare pentru eforturile de reconstrucţie. Însă vremea face ca reconstrucţia să fie o sarcină complicată, iar în zilele următoare sunt aşteptate mai multe ninsori şi ploi.

Acest cutremur a fost cel mai grav din Japonia din 2016, când 276 de persoane au fost ucise într-un seism care a lovit regiunea Kumamoto, în sud-vestul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici