Tensiuni în Asia. India restricţionează zborurile către Maldive din cauza unor comentarii politice

Una dintre cele mai mari platforme de călătorie din India a suspendat luni rezervările de zboruri către Maldive. Măsura a fost luată după ce mai mulţi oficiali din Maldive au avut mesaje denigratoare pe reţelele sociale la adresa prim-ministrului indian Narendra Modi.

1022 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Asia. India restricţionează zborurile către Maldive din cauza unor comentarii politice

Tensiuni în Asia. India restricţionează zborurile către Maldive din cauza unor comentarii politice

Comentariile au fost făcute de trei miniştri care între timp au fost suspendaţi din funcţie. Aceştia l-au numit pe Modi „clovn”, „terorist” şi „marionetă a Israelului”, potrivit Reuters.

Directorul executiv al EaseMyTrip, Prashant Pitti, a declarat că rezervările către Maldive au fost suspendate „pe termen nelimitat”. Pitti a mai spus că afacerea pe care o conduce este a doua cea mai mare platformă online de rezervare de călătorii din India, cu o cotă de piaţă de 22%.

În trecut cele două ţări au avut în mod legături strânse. Relaţiile s-au stricat din noiembrie, anul trecut, atunci când preşedintele Mohamed Muizzu a venit la putere, câştigând alegerile printr-o campanie „India Out”. De asemenea, Muizzu a decis să facă prima vizită externă în China şi nu în India, aşa cum se întâmpla de obicei.

India şi Rusia trimit cel mai mare număr de vizitatori în Maldive, un lanţ de insule din Oceanul Indian, care găzduieşte multe staţiuni de lux. Turismul reprezintă aproape o treime din economia arhipelagului, potrivit Băncii Mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici