Sursă britanică: jumătate dintre combatanţii separatişti pro-ruşi au murit sau au fost răniţi

Forţele separatiste susţinute de Rusia în regiunea Doneţk din Ucraina au suferit pierderi grele, potrivit oficialilor britanici din serviciile de informaţii citaţi de BBC.

5021 afișări
Imaginea articolului Sursă britanică: jumătate dintre combatanţii separatişti pro-ruşi au murit sau au fost răniţi

Sursă britanică: jumătate dintre combatanţii separatişti pro-ruşi au murit sau au fost răniţi

Aceştia estimează că numai miliţia din Doneţk a pierdut 55% din forţa sa iniţială. Estimarea apare într-o perioadă în care ruşii transportă rezerve pe frontul din estul Ucrainei.

Serviciile de informaţii militare britanice au declarat că este foarte probabil ca Rusia să aibă ca obiectiv desfăşurarea unui număr mare de unităţi de rezervă în estul Donbasului ucrainean, format din Doneţk şi Luhansk.

Sursa a atras atenţia asupra „uzurii extraordinare" suferite de forţele ruseşti şi de cele aliate în Donbas. În timp ce Rusia evită de luni de zile să prezinte numărul victimelor, un reprezentant al aşa-numitei Republicoo Populare Doneţk a declarat săptămâna trecută că 2.128 de membri ai forţelor sale au fost ucişi şi 8.897 răniţi. Alţi 654 de civili au fost ucişi, a declarat reprezentantul.

De luni de zile au existat rapoarte despre civili recrutaţi cu forţa în miliţie, cu un moral scăzut şi arme de proastă calitate, inclusiv puşti ieşite din uz. Luna trecută, serviciul de securitate ucrainean SBU a anunţat că mai mulţi recruţi au fost la un pas să dezerteze.

Săptămâna aceasta, administraţia regională susţinută de Rusia a declarat că oferă contracte pe un an mercenarilor străini pentru a se alătura forţelor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici