Surse Bloomberg: Comisia Europeană va da aviz pozitiv deschiderii oficiale a negocierilor de aderare a Ucrainei, dar va impune condiţii privind minorităţile, anticorupţia, precum şi "dezoligarhizarea"

Braţul executiv al Uniunii Europene se va reuni în cursul zilei de marţi pentru a finaliza o decizie cu privire la recomandarea deschiderii oficiale a negocierilor de aderare a Ucrainei, aşteptându-se un rezultat pozitiv pentru Kiev, dar cu anumite condiţii, relatează Bloomberg.

170 afișări
Imaginea articolului Surse Bloomberg: Comisia Europeană va da aviz pozitiv deschiderii oficiale a negocierilor de aderare a Ucrainei, dar va impune condiţii privind minorităţile, anticorupţia, precum şi "dezoligarhizarea"

Surse Bloomberg: Comisia Europeană va da aviz pozitiv deschiderii oficiale a negocierilor de aderare a Ucrainei, dar va impune condiţii privind minorităţile, anticorupţia, precum şi "dezoligarhizarea"

Comisia Europeană va recomanda probabil ca statele membre să deschidă negocierile formale după finalizarea reformelor şi a legislaţiei privind minorităţile, anticorupţia, precum şi "dezoligarhizarea", potrivit unor persoane familiare cu această chestiune şi unor documente consultate de Bloomberg.

Măsura vine în contextul în care UE încearcă să dea un impuls politicii sale de extindere, după invazia Rusiei în Ucraina şi încercările Moscovei de a destabiliza Europa.

Atunci când Ucrainei i-a fost acordat statutul de candidat, în iunie anul trecut, UE a stabilit şapte etape pe care Kievul trebuia să le adopte pentru a avansa în procesul de aderare.

Ucraina a finalizat o parte din aceste etape - referitoare la sistemul judiciar, la independenţa mass-media şi la combaterea spălarea banilor, dar mai multe acţiuni în alte domenii cheie rămân nerezolvate.

Avizul Comisiei, care va fi publicat pe 8 noiembrie, va trebui să fie aprobat de statele membre atunci când liderii UE se vor reuni în decembrie pentru un summit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici