Surse: Comisia Europeană, pregătită să renunţe la cotele obligatorii de repartizare a imigranţilor. CE neagă informaţia

Comisia Europeană a dezminţit joi informaţiile din presă potrivit cărora ar fi pregătită să renunţe la ideea cotelor obligatorii pentru repartizarea a 120.000 de imigranţi extracomunitari între statele membre ale Uniunii Europene, în favoarea unui sistem voluntar preferat de ţările est-europene.

797 afișări
Imaginea articolului Surse: Comisia Europeană, pregătită să renunţe la cotele obligatorii de repartizare a imigranţilor. CE neagă informaţia

Comisia Europeană, pregătită să renunţe la cotele obligatorii de repartizare a imigranţilor (Foto: AFP / Mediafax Foto)

O purtătoare de cuvânt a Comisiei, Mina Andreeva, a scris pe Twitter că informaţiile apărute în presă, potrivit cărora CE ar urma să renunţe la cotele obligatorii de repartizare a refugiaţilor, sunt false. Ea a adăugat că preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, susţine în continuare această propunere pe care a prezentat-o la 9 septembrie.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, care a citat oficiali europeni, Comisia Europeană ar fi pregătită să renunţe la ideea cotelor obligatorii pentru repartizarea a 120.000 de imigranţi extracomunitari între statele membre ale Uniunii Europene, în favoarea unui sistem voluntar preferat de ţările est-europene.

Propunerea intervine în condiţiile în care miniştrii europeni ai Justiţiei şi Afacerilor Interne nu au reuşit luni să ajungă la un acord privind sistemul de cote obligatorii. În timp ce miniştrii europeni de Interne se pregătesc pentru o nouă reuniune extraordinară la 22 septembrie, diplomaţii speră să evite un nou eşec, a scris miercuri Reuters.

"Obiectivul nostru este să menţinem unitatea Europei", a declarat miercuri, în faţa parlamentarilor de la Bruxelles, comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos.

"Schema obligatorie nu mai este o opţiune", a declarat un alt oficial din cadrul Comisiei, care a subliniat că "ceea ce contează este să se menţină numărul total de 120.000" de imigranţi, potrivit Reuters.

Ungaria, România, Slovacia, Cehia şi Polonia sunt principalii oponenţi ai sistemului de cote obligatorii, argumentând că acestea vor atrage mai mulţi imigranţi în Europa şi le vor tulbura societăţile.

Ungaria a respins schema de repartizare chiar dacă ea, alături de Grecia şi Italia, ar trimite solicitanţi de azil în alte state europene în loc să primească alţii.

Comisia Europeană ar fi fost pregătită să renunţe la ideea cotelor obligatorii pentru repartizarea a 120.000 de imigranţi extracomunitari între statele membre ale Uniunii Europene, în favoarea unui sistem voluntar preferat de ţările est-europene, au declarat miercuri oficiali citaţi de site-ul Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici