Surse: Japonia şi Coreea de Sud vor să unifice sistemele radar pentru a urmări rachetele nord-coreene

Japonia şi Coreea de Sud vor să unifice propriile sisteme radar pentru a urmări rachetele nord-coreene, au aununţat marţi surse din rândul autorităţilor, citate de Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Surse: Japonia şi Coreea de Sud vor să unifice sistemele radar pentru a urmări rachetele nord-coreene

Surse: Japonia şi Coreea de Sud vor să unifice sistemele radar pentru a urmări rachetele nord-coreene

Autorităţile japoneze şi sud-coreene din domeniul apărării urmează să ajungă la un acord la începutul lunii viitoare pentru a-şi conecta radarele prin intermediul unui sistem american pentru a împărtăşi informaţii în timp real despre rachetele balistice ale Coreei de Nord.

Miniştrii apărării din Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite se vor întâlni în timpul unui summit al apărării din Asia care va avea loc la Singapore la începutul lunii viitoare, a declarat sursa.

Deoarece Coreea de Nord a lansat rachete balistice într-un ritm fără precedent în ultimul an, cele trei ţări au convenit în noiembrie să accelereze schimbul de informaţii. Japonia şi Coreea de Sud sunt legate deja de sistemele radar ale SUA, dar nu au legături între ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici