Surse: Liderilor Hamas li se propune să plece în siguranţă din Gaza

Negociatorii din Israel propun plecarea în siguranţă din Gaza a liderilor Hamas în cadrul acordului de încetare a focului, au declarat, pentru CNN, doi oficiali familiarizaţi cu discuţiile.

513 afișări
Imaginea articolului Surse: Liderilor Hamas li se propune să plece în siguranţă din Gaza

Surse: Liderilor Hamas li se propune să plece în siguranţă din Gaza

Israelul vrea să le permită înalţilor lideri ai Hamas să părăsească Gaza, ca parte a unui acord de încetare a focului. Oficialii care au dorit să rămână anonimi spun că plecarea liderilor ar slăbi controlul Hamas asupra regiunii. În plus, liderii Hamas ar putea fi vânaţi în străinătate de servicile secrete ale Israelului.

Propunerea a fost făcută în cadrul negocierilor privind încheierea unui armistiţiu de două luni care include şi eliberarea ostaticilor.

De asemenea, Israelul şi-ar muta forţele în afara principalelor centre populate şi ar permite „o întoarcere treptată a civililor palestinieni în oraşul Gaza şi în nordul Fâşiei Gaza”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
lideri,
gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici