Surse: preşedintele Braziliei se va întâlni cu Volodimir Zelenski la Hiroshima

Preşedintele Braziliei, Inacio Lula da Silva, i-a spus preşedintelui francez Emmanuel Macron că intenţionează să se întâlnească cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski la Hiroshima, în Japonia, potrivit unor surse franceze citate de Sky News.

233 afișări
Imaginea articolului Surse: preşedintele Braziliei se va întâlni cu Volodimir Zelenski la Hiroshima

Informaţia a fost dezvăluită în condiţiile în care existau speculaţii potrivit cărora Lula ar dori să evite o întâlnire cu Zelenski.

Anterior, Lula a cerut o încetare a focului şi a propus ca mai multe naţiuni, inclusiv Brazilia, să medieze pacea.

În acelaşi timp, el a refuzat să furnizeze arme Ucrainei, a făcut comentarii prin care atribuia Ucrainei o anumită vină pentru invazia Rusiei şi a afirmat că SUA şi Europa încurajează luptele.

Comentariile sale au fost criticate de toate părţile şi au ridicat semne de întrebare cu privire la imparţialitatea Braziliei în cadrul unor eventuale negocieri de pace.

Inacio Lula da Silva şi Volodimir Zelenski au fost invitaţi să participe la discuţiilor liderilor G7 care au loc în Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici