Surse. Rusia schimbă tactica: trimite mii de soldaţi în estul Ucrainei. Ce noi obiective şi-au propus

  • Oficialii SUA preconizează că trupele ruse se vor îndrepta în număr mare înspre estul Ucrainei
  • Deşi armata rusă s-a retras din localităţile aflate în jurul Kievului, generalii ruşi pregătesc un nou plan de asalt
  • Invazia rusă, care a început pe 24 februarie, este cea mai sângeroasă din Europa de la al Doilea Război Mondial
27376 afișări
Imaginea articolului Surse. Rusia schimbă tactica: trimite mii de soldaţi în estul Ucrainei. Ce noi obiective şi-au propus

Sursa foto: Profimedia

Rusia intenţionează să desfăşoare zeci de mii de militari în estul Ucrainei, în timp ce atenţia lumii este îndreptată către ororile lăsate în urmă de retragerea rusă, este de părere consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

„În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe estul şi părţile din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan într-o conferinţă susţinută la Casa Albă.

Invazia rusă în Ucraina, care a început pe 24 februarie, este cea mai sângeroasă din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Rusia o numeşte incursiunea drept o „operaţie militară specială” care vizează protejarea civililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici