Surse ucrainene: două rachete au lovit oraşul Zaporojie

Două rachete au lovit oraşul Zaporojie, anunţă administraţia militară din Ucraina, potrivit CNN.

3472 afișări
Imaginea articolului Surse ucrainene: două rachete au lovit oraşul Zaporojie

Surse ucrainene: două rachete au lovit oraşul Zaporojie

Două rachete ghidate au lovit marţi oraşul Zaporojie din centrul Ucrainei, potrivit administraţiei militare regionale.

Rachetele au lovit o unitate economică din oraş, omorând o persoană şi rănind alta, a precizat administraţia.

„Instalaţiile de infrastructură ale întreprinderii au fost avariate şi distruse", a precizat sursa, adăugând că o a treia rachetă a explodat în aer.

Anterior, compania de stat ucraineană pentru energie nucleară, Enerhatom, a anunţat că două rachete de croazieră au survolat centrala nucleară din apropierea oraşului Zaporojie.

„Zborul rachetelor la altitudini joase deasupra sitului ZNPP, unde se află 7 instalaţii nucleare cu o cantitate uriaşă de material nuclear, prezintă riscuri uriaşe. La urma urmei, rachetele pot lovi una sau mai multe instalaţii nucleare, iar acest lucru ameninţă cu o catastrofă nucleară şi de radiaţii în întreaga lume", a declarat Petro Kotin, şeful Enerhoatom.

Centrala nucleară din Zaporojie a fost capturată de ruşi pe 4 martie şi se află încă sub controlul acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici