Suspans în Nigeria: zeci de milioane de locuitori aşteaptă rezultatele alegerilor

Primele rezultate ale alegerilor din Nigeria sunt aşteptate duminică de zeci de milioane de nigerieni. Experţii susţin că sunt cele mai strânse alegeri din 1999, de la sfârşitul regimului militar.

247 afișări
Imaginea articolului Suspans în Nigeria: zeci de milioane de locuitori aşteaptă rezultatele alegerilor

Suspans în Nigeria: zeci de milioane de locuitori aşteaptă rezultatele alegerilor

Mai multe incidente au crescut tensiunea în jurul evenimentului. Scrutinul de sâmbătă a început cu întârziere în numeroase secţii şi mai multe incidente violente au apărut în timpul votării. De aceea, procesul electoral a fost amânat până duminică în unele părţi ale ţării. În alte zone, votarea a continuat şi pe parcursul nopţii.

Prezenţa la urne pare să fie ridicată, în special în rândul tinerilor, care reprezintă aproximativ o treime din cei 87 de milioane de alegători. Acest lucru face ca alegerile din Nigeria să fie cel mai mare exerciţiu democratic din Africa.

Alegerile reprezintă o provocare fără precedent pentru sistemul cu două partide care a dominat Nigeria timp de 24 de ani.

Peter Obi din partea unui partid relativ necunoscut, Bola Tinubu de la partidul de guvernământ şi Atiku Abubakar din partea principalului partid de opoziţie sunt văzuţi ca potenţiali câştigători. Pe lângă cei trei, mai sunt 15 candidaţi la alegerile prezidenţiale din Nigeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici