Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

Bărbatul suspectat că a împuşcat mortal trei kurzi la Paris săptămâna trecută a fost arestat şi a pus sub acuzare, a anunţat luni procuratura oraşului, citată de Reuters.

130 afișări
Imaginea articolului Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost arestat vineri, după ce doi bărbaţi şi o femeie au fost împuşcaţi mortal într-un centru cultural kurd şi într-o cafenea kurdă din apropiere, în districtul 10 din centrul aglomerat al Parisului.

Crimele au uimit o comunitate care se pregătea să comemoreze cea de-a zecea aniversare a crimelor nerezolvate a trei activişti şi au provocat proteste care au dus la ciocniri cu poliţia în weekend.

În conformitate cu legislaţia franceză, a fi pus sub investigaţie oficială înseamnă că există dovezi serioase sau consistente care indică implicarea unui suspect într-o crimă.

Ancheta desfăşurată de un judecător specializat va analiza acuzaţiile de crimă, tentativă de crimă şi posesie neautorizată de armă, a precizat parchetul într-un comunicat.

Acesta a adăugat că suspectează că în spatele împuşcăturilor se află un motiv rasist.

Reprezentanţii kurzi au cerut ca împuşcăturile să fie considerate un atac terorist. De asemenea, aceştia au cerut un protest tăcut luni după-amiază în locul unde au avut loc împuşcăturile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arestare,
kurd,
suspect

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici